Go Back
+ servings
citroencake met citroenglazuur

Citroencake met citroenglazuur

zet een heerlijke citroencake met citroenglazuur op tafel
4.2 van 5 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack
Keuken: Amerikaanse
Trefwoord: cake, citroen, citroencake, citroenglazuur, glazuur
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 cake

Equipment

  • ovenschotel of brownie bakblik ongeveer 27 x 17 cm

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram suiker
  • 3 stuks citroenen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 stuks eieren

CITROEN GLAZUUR

  • 125 gram poedersuiker
  • 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de ovenschaal (of bakblik) in met roomboter en bestrooi met een beetje bloem. Leg een stukje bakpapier in de lengte in de ovenschaal (of bakblik). Zo kan je makkelijker de cake uit de vorm halen na het bakken.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, suiker en bakpoeder in een grote mengkom. Voeg de eieren, stukjes roomboter, rasp van 3 citroenen en sap van 1 citroen toe en mix alles tot een smeuïg cakebeslag. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake op een rekje helemaal afkoelen voordat je de cake uit zijn vorm haalt.
  • Als de cake is afgekoeld, kan je de cake met glazuur insmeren. Meng hiervoor 125 gram poedersuiker met het sap van 1 citroen. Smeer de cake in met het citroenglazuur. Rasp eventueel nog een beetje citroenrasp eroverheen. Je kan de cake meteen eten of je laat het glazuur iets uitharden. (ongeveer 20 minuutjes)