Go Back
+ servings
salade met kip ketjap en pinda's

salade met kip ketjap

een simpele Aziatische salade met kip ketjap
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Aziatische
Trefwoord: coleslaw, ketjap, kip, pinda's, salade
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 8 uur 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram kippdijen in kleine stukjes gesneden
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 1 eetlepel honing of bruine suiker
  • 2 theelepels sambal oelek meer als je van echt pittig houdt
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • 125 gram taugé

COLESLAW

  • 150 gram geraspte wortel ik gebruik een kant en klaar zakje
  • 200 gram spitskool ik gebruikte een kant en klaar zakje
  • 1/2 komkommer in lengte gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 3 theelepels sushi azijn
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zeezout
  • snuf pul biber (chili vlokken)

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 1 rode peper fijngehakt (optioneel)
  • flinke hand gezouten pinda's grof gehakt

Instructies

  • Meng de kip met de sojasaus, ketjap manis, chilisaus, knoflook, honing, gember, flinke snuf zwarte peper en sambal oelek. Laat dit het liefste een nachtje intrekken...uiteraard in de koelkast.
  • Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft kan je de salade gaan maken. Meng de geraspte wortel met de spitskool, mayonaise, yoghurt, peper, zout, sushi azijn en pul biber (chilivlokken) Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en bak de kip inclusief marinade krokant en gaar. Als de kip gaar is bak dan nog heel kort de taugé mee. Verdeel de kip met taugé over de "coleslaw" en bestrooi met de pinda's en als je van pittig houdt met de rode peper.