Ga terug
–+ servings
shoarma gehaktballetjes

gehaktballetjes met shoarmakruiden

deze gehaktballetjes met shoarma kruiden zijn een heerlijke snack voor in het weekend
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Snack
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: gehaktballetjes, kruiden, shoarma, snack
Porties: 16 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 2 eetlepels shoarmakruiden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • roomboter
  • zonnebloemolie
  • 50 gram bloem

Instructies

  • Meng het gehakt met de shoarmakruiden, sambal, ei en paneermeel. Kneed dit goed door elkaar en vorm er ongeveer 16 gehaktballetjes van. Haal de gehaktballetjes door het bloem. (zo krijgen ze een knapperig korstje)
  • Verhit een flinke klont roomboter en een scheutje zonnebloemolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de gehaktballetjes op redelijk hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat de balletjes nog 20 minuten garen. Draai de gehaktballetjes regelmatig om.
  • TIP: het is ook lekker om deze gehaktballen bij een stamppot te eten. Vorm dan 4 grote gehaktballen. Bak de ballen rondom goudbruin aan in een stoofpan. Voeg water toe tot de gehaktballen voor 1/3 onder water staan. Verkruimel een bouillonblokje erbij en laat de ballen 30-40 minuten zachtjes pruttelen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook