Go Back
+ servings
gehaktballetjes met chorizo

gehaktballetjes met chorizo

wil je een lekker tapas hapjes maken? maak dan deze gehaktballetjes met chorizo
5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Snack
Keuken: Spaanse
Trefwoord: chorizo, gehaktballetjes, hapje, snack, tapas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 16 gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 150 gram chorizo
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 3 theelepels sambal oelek meer als je van pittig houdt
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • flinke hand bloem
  • zonnebloemolie
  • roomboter

Instructies

  • Verwijder het velletje van de chorizo worst en hak deze in hele kleine stukjes. (echt ieniemienie stukjes). Kneed alle ingrediënten in een grote mengkom. (behalve de roomboter en olie) Vorm er ongeveer 16 gehaktballetjes van. Rol de gehaktballetjes door de bloem.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie en een flinke klont roomboter in een grote hapjespan of stoofpan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin op redelijk hoog vuur. Zet het vuur lager, leg de deksel op de pan (niet helemaal gesloten) en bak de gehaktballetjes in 30 minuten gaar.
  • TIP 1: je kan ook kleinere balletjes maken, dan zijn ze sneller klaar.
    TIP 2: je kan ook 4 grote gehaktballen maken. Voeg dan een scheutje water toe en laat de ballen langer pruttelen.