3theelepelssambal oelekmeer als je van pittig houdt
1ei
handjepaneermeel
2theelepelsgedroogde peterselie
flinkesnufvers gemalen zwarte peper
flinkehand bloem
zonnebloemolie
roomboter
Instructions
Verwijder het velletje van de chorizo worst en hak deze in hele kleine stukjes. (echt ieniemienie stukjes). Kneed alle ingrediënten in een grote mengkom. (behalve de roomboter en olie) Vorm er ongeveer 16 gehaktballetjes van. Rol de gehaktballetjes door de bloem.
Verhit een scheut zonnebloemolie en een flinke klont roomboter in een grote hapjespan of stoofpan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin op redelijk hoog vuur. Zet het vuur lager, leg de deksel op de pan (niet helemaal gesloten) en bak de gehaktballetjes in 30 minuten gaar.
TIP 1: je kan ook kleinere balletjes maken, dan zijn ze sneller klaar.TIP 2: je kan ook 4 grote gehaktballen maken. Voeg dan een scheutje water toe en laat de ballen langer pruttelen.