Go Back
+ servings
panna cotta met rood fruit compote

simpele panna cotta met rood fruit compote

een heerlijk zomers toetje is deze panna cotta met rood fruit compote
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 4 uur 9 minuten
Porties: 8 glaasjes

Ingrediënten

  • 500 milliliter slagroom
  • 400 milliliter melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 theelepels vanille extract
  • 150 gram suiker
  • 7 blaadjes gelatine

ROOD FRUIT COMPOTE

  • 250 gram rood fruit ik gebruikte diepvries fruit
  • 50 gram water
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels maïzena

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water. Verwarm in een pan de melk, slagroom, suiker, vanille suiker en de vanille extract. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat 5 minuten pruttelen.
  • Haal het mengsel van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit met een garde door het roommengsel. Vul 8 kleine glaasjes met het panna cotta mengsel. Laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. (schrik niet, het is voordat je het in de koelkast zet nog geheel vloeibaar)
  • Maak ondertussen de rood fruit compote klaar: doe hiervoor de (diepvries) zomerfruit in een pannetje met 50 milliliter water en 50 gram suiker. Breng dit aan de kook en laat even een paar minuutjes pruttelen. (prak eventueel het fruit fijner met een vork of stamper). Meng 2 theelepels maïzena met een klein scheutje water en roer dit door de compote. Hierdoor zal het mengsel indikken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met 1 eetlepels citroensap.
  • Als de panna cotta opgestijfd is, verdeel dan een beetje van de compote eroverheen. Serveer met eventueel een beetje extra fruit.
  • TIP: de overgebleven compote is ook erg lekker door je yoghurt.