Go Back
+ servings
pastasalade met pesto en gegrilde kip

pastasalade met pesto en gegrilde kip

een simpele, lekkere gezonde pastasalade met pesto en gegrilde kip
4.25 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: gegrilde kip, pastasalade, pesto, salade
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram penne of andere pasta naar keuze
  • 100 gram pesto
  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 100 gram veldsla
  • 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken optioneel

GEGRILDE KIP

  • 2 stuks kipfilet
  • 4 eetlepels olijfolie ik gebruikte extra vierge
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 citroen zowel rasp als sap nodig
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 teentje knoflook geraspt

Instructies

  • Meng in een schaaltje alle benodigde ingrediënten voor de gegrilde kip. Leg de kipfilets op een snijplank, dek af met huishoudfolie en sla met een koekenpan of deegroller de kip plat. Smeer de kipfilets aan beide kanten in met het oliemengsel.
  • Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar. Giet af en spoel de pasta met koud water. Grill ondertussen ook de kip in een grillpan of koekenpan gaar en goudbruin. Snijd de kip vervolgens in dunne reepjes.
  • Meng de pasta met de pesto, tomaatjes, gescheurde mozzarella, flinke snuf peper, snufje zout en een snufje chillivlokken. Leg in een grote schaal of diep bord de veldsla, leg hierop de pasta pesto en daarop de in dunne plakjes gesneden kip.
  • TIP: ook lekker is om partjes gekookte ei erbij te serveren en eventueel een handje pijnboompitten.