Ga terug
–+ servings
macaroni met tomatenpuree en gehakt

macaroni met gehakt en tomatenpuree

een simpele maar o zo lekkere macaroni met gehakt en tomatenpuree
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: gehakt, macaroni, tomatenpuree
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram macaroni
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 stuks trostomaten in hele kleine stukjes gesneden
  • 2 stuks rode uien fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 gram champignons in kleine stukjes gesneden
  • 2 stuks paprika in kleine blokjes gesneden
  • 3 eetlepels tomatenpuree flinke eetlepels gebruiken
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • flinke snuf zout en peper
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 theelepel suiker
  • 4 stuks eieren optioneel
  • klontje roomboter
  • 100 gram geraspte kaas ik gebruik meestal extra belegen kaas

Instructies

  • Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel na met koud water. Maak ondertussen ook de saus:
  • Verhit een klontje roomboter in een grote wok of hapjespan. Bak de uien met de knoflook, sambal, paprika's, tomaten, champignons en een snuf peper en zout. (bak tot de champignons beginnen te kleuren en slinken) Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder en gedroogde oregano. Bak op redelijk hoog vuur tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan de tomatenpuree, suiker en ketchup toe en bak kort mee. Schep de macaroni door de saus en verwarm deze goed mee.
  • Bestrooi vlak voor serveren de macaroni met de geraspte kaas.
    TIP: bak eventueel een eitje erbij.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook