Go Back
+ servings
pastasalade met spekjes

Pastasalade met spekjes

een gezonde pastasalade met romige spekjes, tomaat, komkommer en ei
4.25 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Italiaanse
Trefwoord: pasta, pastasalade, salade, spekjes
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 250 gram gerookte spekblokjes of reepjes
  • 250 gram crème fraîche
  • 250 gram gemengde sla
  • 1/2 komkommer in stukjes gesneden
  • 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • snuf vers gemalen zwarte peper
  • snuf vers gemalen zout
  • snuf chilivlokken
  • 4 eieren

Instructies

  • Kook de eieren (hardheid naar keuze) Pel de eieren en snijd ze in partjes. Kook ondertussen ook de pasta gaar met een bouillonblokje volgens gebruiksaanwijzing en spoel af met koud water. Maak ondertussen ook de saus voor de pasta:
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook. Voeg de spekjes toe, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en bak het geheel krokant. Roer de créme fraîche erdoorheen en breng de saus op smaak met peper en/of zout. Schep de pasta door de saus.
  • Leg op een groot diep bord of schaal de sla. Verheel hier overheen de pasta, tomaat, komkommer en ei. Bestrooi eventueel met zwarte peper, gedroogde oregano en chilivlokken.