Ga terug
+ servings
Indonesische tomatensoep

Indonesische tomatensoep met kip

een heerlijke Indonesische tomatensoep met kip, taugé en pindakaas
3.8 van 24 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Indonesische
Trefwoord: Indonesische tomatensoep, kip, pindakaas, soep, tomatensoep
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 500 milliliter passata is hetzelfde als een pak gezeefde tomaten
  • 2 stuks kipfilet
  • 125 gram pindakaas
  • 2 stuks rode uien grof gesneden
  • 5 teentjes knoflook grof gesneden
  • 1/2 theelepel five spice
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel sambal Oelek
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 2 stuks kip bouillonblokjes
  • 1,5 liter heet water
  • 1 theelepel trassi
  • flinke snuf peper en zout
  • 250 gram taugé

Instructies

  • Mix in een keukenmachine (of vijzel) de uien, knoflook, trassi en five spice tot een smeuïge substantie. Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en fruit het kruidenmengsel voor een minuutje. Voeg de pindakaas, sambal badjak, sambal Oelek en de ketjap manis toe en roer dit goed door elkaar. Voeg de passata toe, verkruimel de bouillonblokjes en giet het water erbij. Roer het geheel even goed door. Leg de kipfilets en de taugé erbij en laat de soep (met de deksel op de pan) 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de kip uit de pan en pluk deze uit elkaar. Voeg de kip weer toe. Breng de soep op smaak met peper, zout of extra ketjap manis en laat nog 15 minuten pruttelen.
  • TIP: maak de soep een dag van te voren. Dan kunnen alle smaken goed intrekken.