Kook de kipfilets met een bouillonblokje in 10-15 min gaar. Meng ondertussen in een schaaltje de ketchup met de bruine suiker, sambal oelek, chilisaus, rijstazijn en peper. Maak tevens de dressing in een ander schaaltje: meng hiervoor alle ingrediënten en zet de dressing apart in de koelkast tot gebruik.
Pluk de kipfilets met twee vorken uit elkaar. (of gewoon fijn snijden met vork en mes)
Verwarm de oven voor op 240 graden. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of hapjespan. Bak de kip met de saus voor ongeveer 2 minuten en haal de kip uit de pan. Bak in dezelfde pan kort de paprika met rode ui.
Smeer de pizzabodems in met tomatensaus. Verdeel de kip en paprika-ui mengsel over de bodems. Bestrooi met de extra belegen kaas, cheddar en scheur er mozzarella overheen. Bak de pizza's in ongeveer 5-10 minuten goudbruin en gaar (tijd afhankelijk van wat voor soort bodem je gebruikt)
Verdeel de fijngesneden ijsbergsla over de pizza's en besprenkel met de frisse dressing.