Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Kook de broccoli beetgaar en giet deze af. Maak ondertussen de hartige taart vulling:
Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en paprika met een snuf peper en zout. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en voeg de sambal, paprikapoeder en kerriepoeder toe. Bak dit ongeveer 30 seconden mee. Voeg het gehakt toe en bak het geheel gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak kort mee. Roer de zuivelspread (roomkaas) door het mengsel en vervolgens schep je de broccoli erdoorheen.
Vet een ovenschaal in en leg hier de plakjes bladerdeeg in. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg iets over de randen valt. Dit kan je straks mooi naar binnen vouwen over de taart heen. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Schep de vulling erin. Vouw de randen over de taart en smeer de randen in met een beetje geklutst ei. Bestrooi met de geraspte kaas en strooi eventueel wat extra paprikapoeder eroverheen. Bak de hartige taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar.