Go Back
+ servings
gehaktballetjes met ras el hanout

gehaktballetjes met ras el hanout in kruidige jus

heerlijke kruidige gehaktballetjes met ras el hanout kruiden
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Marokkaanse
Trefwoord: gehaktballetjes, ras el hanout
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 ei
  • flinke hand paneermeel

KRUIDIGE JUS

  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 200 milliliter lauwwarm water

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en vorm er ongeveer 8 gehaktballetjes van. (of meerdere kleintjes als je ze als borrelhapje wilt eten)
  • Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in een stoofpan of hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Haal de balletjes uit de pan en voeg zo nodig nog een beetje olie toe. Fruit de uien met de knoflook, sambal badjak, 1/2 bouillonblokje en de ras el hanout kruiden.
  • Leg de balletjes terug in de pan en voeg 200 milliliter lauwwarm water toe. Laat de balletjes in ongeveer 30 minuten gaar worden. (draai ze regelmatig om) Ik leg zelf de deksel niet helemaal op de pan....hierdoor kan de jus ietsjes inkoken.
  • Serveer de balletjes met een stamppot, rijst, frietjes of eet de balletjes op een pistoletje met een flinke klodder mayo.