350gramkippendijfiletin hele kleine stukjes gesneden
1stuksrode peperfijngehakt
1/2theelepelsambal oelek
4takjesselderijbladalleen de blaadjes, fijngehakt
2stuksuiengesnipperd
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
4teentjesknoflookgeraspt
1stuktomaatfijngesneden
1/2eetlepeltomatenpuree
5eetlepelsketjap manis
4eetlepelsketjap asin
1/2theelepelfive spice
1theelepeltrassi
150gramdiepvries doperwten
1eetlepelbruine suiker
flinke snufvers gemalen zwarte peper
Instructies
Gebruik het liefst rijst wat een dag van te voren gekookt is en helemaal afgekoeld is.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een wok of grote hapjespan. Fruit de uien met de rode peper, gember, knoflook, sambal oelek en tomaat op middelhoog vuur. (ongeveer 5 minuten)
Voeg de trassi, tomatenpuree, maggiblokje (verkruimelen), five spice, snuf zwarte peper, en bruine suiker toe en bak ongeveer 1 minuutje mee. Voeg dan de kip toe en bak tot deze gaar zijn. Vervolgens voeg de je de doperwten toe en bak deze kort mee. Zet nu het vuur lager en voeg de ketjap asin, ketjap manis en de fijngehakte selderijblad toe. Meng beetje bij beetje de rijst erdoorheen. Breng eventueel verder op smaak met extra ketjap manis of ketjap asin.
Serveer de Surinaamse nasi met bijvoorbeeld pittige pindasaus en komkommer in zuur.