Ga terug
bami ketjap met gehakt en roerei

bami ketjap met gehakt en roerei

4.32 van 61 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Indische

Ingrediƫnten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 350 gram mie
  • 1 zak (400gr) Chinese wokgroenten
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel gemalen korianderpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snufje five spice poeder
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Kook de mie gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Fruit de uien met de knoflook, gember en een snuf peper en zout. Voeg de sambal, korianderpoeder, komijnpoeder, kerriepoeder, paprikapoeder en de five spice poeder toe en bak dit kort mee. Voeg het gehakt toe en bak dit gaar en goudbruin. Roer er 2 tl tomatenpuree door en bak kort mee. Voeg vervolgens de wokgroenten, sojasaus, ketjap manis toe en en bak 3-5 minuten. Schep de gekookte mie erdoorheen. Breng op smaak met peper/zout of voeg extra ketjap toe naar eigen smaak.
  • Serveer eventueel met pindasaus, roerei/gebakken ei, atjar, seroendeng, kroepoek. Ook erg lekker met komkommer in zuur.