Ga terug
+ servings
Sinterklaas muffins met kruidnoten

Sinterklaas muffins met kruidnoten

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 3 eieren
  • 2 theelepels specuclaaskruiden
  • 100 gram kruidnoten
  • snufje zout
  • 50 milliliter melk

KROKANTE KRUIDNOTEN TOPPING

  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gram roomboter in stukjes
  • 50 gram kruidnoten
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 50 gram bloem
  • sinaaasappelrasp optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak eerst het kruimeldeeg: meng hiervoor alle ingrediënten met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Laat dit even in de koelkast apart staan.
  • Ga verder met het maken van de muffins: mix de roomboter met de lichtbruine basterdsuiker tot de boter luchtig is. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix vervolgens de melk, zout, speculaaskruiden en het zelfrijzend bakmeel erdoorheen. Spatel de kruidnoten door het beslag. Leg 8 muffinvormpjes in een muffinbakblik. Verdeel het beslag over de vormpjes. Verdeel daaroverheen de kruidnoten kruimel topping. Bak de muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins helemaal afkoelen.
  • TIP: serveer de Sinterklaas muffins met een flinke toef slagroom.