Go Back
–+ servings
vlamtosti met pittig gehakt

vlamtosti met pittig gehakt

4.78 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Keuken: Amerikaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 tosti's

Ingrediënten

  • 150 gram half om half gehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 sneetjes brood
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 ui gesnipperd
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 eetlepel bloem
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Voeg de uienpoeder, knoflookpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, suiker, sambal badjak en sambal oelek toe. Bak dit ongeveer 30 seconden mee. Voeg dan het gehakt toe en bak dit gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak dit 1 minuutje mee.
  • Leg op twee sneetjes brood wat geraspte kaas, daaroverheen het pittige gehaktmengsel en weer geraspte kaas. Leg daarop de andere twee sneetjes brood. Smeer beide kanten van het brood in met een beetje olie of roomboter. Bak de tosti's in een tosti ijzer, op een grillpan of in een koekenpan.