Ga terug
+ servings
Vietnamese gehaktballetjes met rijst

Vietnamese gehaktballetjes met rijst

een heerlijke gezonde maaltijd
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Vietnamese
Trefwoord: gezond, poké bowl, rijst, Vietnamese gehaktballetjes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

VIETNAMESE GEHAKTBALLETJES

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1 theelepel vissaus
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1/3 theelepel chilivlokken
  • 2 stuks lente ui fijngehakt
  • 50 gram panko
  • 3 takjes munt alleen de blaadjes en fijngehakt
  • handje koriander fijngehakt

DRESSING

  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 3 stuks limoen sap nodig
  • 50 milliliter sojasaus
  • 1 theelepel vissaus
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel sesamzaadjes

SERVEREN

  • 1 stuk rode peper fijngehakt
  • 300 gram pandanrijst koud (of sushi rijst) kook de rijst een paar uur of een dag van te voren.
  • 1/2 winterpeen in kleine blokjes gesneden
  • 2 stuks avocado in blokjes gesneden (besprenkel met limoensap tegen het verkleuren)
  • 2 stengels lente ui fijngehakt
  • handje koriander fijngehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng alle ingrediënten voor de Vietnamese gehaktballetjes en vorm er 12 balletjes van. Leg een vel bakpapier op een bakplaat leg hier de balletjes op. Bak de balletjes in 30 min. goudbruin en gaar. (keer ze na 15 min. om)
  • Voor de dressing meng je heel simpel alle ingrediënten.
  • Serveer de rijst met de Vietnamese balletjes, avocado, wortel, lente ui, koriander, rode peper en besprenkel met de dressing. Gebruik niet meteen teveel dressing, hij is namelijk best sterk van smaak.
  • TIP: het is ook erg lekker met fijngehakte pinda's of cashewnoten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook