Verhit 1 eetlepel roomboter en een flinke scheut olie in een pan. Bak hierin de kip goudbruin met een snufje gemalen zwarte peper, zeezout, 2 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel kurkuma en een 1/2 eetlepel sambal badjak. Haal de kip uit de pan.
Voeg nog een scheutje olie toe in de pan en fruit nu de uien met de knoflook. Voeg 100 milliliter water, 250 milliliter slagroom en 1 bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten koken. Voeg dan de gehakte peterselie, bieslook en een (flinke) scheut cognac toe. Breng op smaak met zwarte peper, zeezout en 1 eetlepel suiker.
Voeg de kip weer toe. Leg de deksel half op de pan en laat de kip 30 minuten zachtjes pruttelen. Als de saus te dun blijft, voeg dan eventueel een klein beetje maizena toe of haal de deksel van de pan en zet het vuur wat hoger om de saus te laten indikken.