Go Back
–+ servings

Indisch stoofvlees

4.31 van 26 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 5 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram runderlappen
  • 750 gram uien grof gesneden
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 tl laos
  • 1 eetelepel gembersiroop
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 75 milliliter ketjap manis
  • olie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 3 theelepels kerriepoeder ik gebruikte kerrie masala
  • 2 eetelepels rijstazijn
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 1 flesje bier
  • 1 blokje vlees bouillon
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

  • Laat het vlees even op kamertemperatuur komen en snijd het daarna in grote dobbelstenen. Verhit een flinke scheut olie in een pan en braad het vlees snel rondom bruin aan in kleine porties. Haal het vlees uit de pan.
  • Verhit opnieuw een scheut olie en bak de uien met de knoflook en rode peper. Voeg 1 el bloem, 1 tl laos, 1 tl gemalen koriander, 1 el sambal, 3 tl kerriepoeder toe en bak dit kort mee. Voeg het vlees toe en bak nog eventjes aan. Voeg vervolgens de ketjap manis, de kruidnagels, de basterdsuiker, de gembersiroop, de rijstazijn en het bier toe. Verkruimel het bouillonblokje en roer alles even goed door. Giet eventueel nog wat water erbij. Het vlees moet net niet helemaal onder staan. Voeg de laurierblaadjes toe en breng op smaak met wat peper en zout. Laat het vlees minimaal 5 uur stoven....hoe langer hoe lekkerder!