Go Back
–+ servings
vegetarische Indiase stoofschotel

Indiase stoofschotel met aardappelen en sperziebonen

3.94 van 15 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 700 gram iets kruimige aardappelen geschild en in grotere stukken gesneden
  • 250 gram sperziebonen diepvries
  • 2 rode uien fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 cm verse gember geschild en geraspt
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 4 trostomaten in blokjes gesneden
  • 2 maggiblokjes
  • 3 theelepels garam masala
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 0,5 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • handje verse koriander gehakt
  • peper en zout
  • olie
  • 200 milliliter water

Instructies

  • Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de uien met de rode peper en de gember kort op middelhoog vuur. Voeg de garam masala, komijnpoeder, chilipoeder, kurkuma en een snuf peper en zout toe en bak kort mee. Voeg de knoflook en de aardappelen toe en bak ook weer kort mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, 200 milliliter water toe en verkruimel de 2 vierkante maggiblokjes erbij. Roer alles goed door. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Prik in de aardappel om te checken of deze redelijk gaar is. Mocht dit niet het geval zijn kook dan nog even door. Voeg als de aardappelen redelijk gaar zijn de sperziebonen toe en laat afgedekt nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Bestrooi de stoofschotel met een handje vers gehakte koriander.