Go Back
+ servings

Indiase pompoensoep

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Soep
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 grote soeppan

Ingrediënten

  • 1 flespompoen (niet te groot anders een halve) geschild, kern eruit gesneden en in blokjes snijden
  • 1 puntpaprika kern eruit en in reepjes gesneden
  • 1 kilo trostomaten fijngesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 4 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 2,5 theelepel kerrie masala
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel chilipoeder
  • 1,5 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 bosje verse koriander fijn gehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • roomboter
  • olie
  • peper en zout
  • heet water

Instructies

  • Verhit 1 el roomboter en een scheutje olie in een soep of braadpan. Voeg 2,5 tl kerrie masala, 1,5 tl kurkuma, 1,5 tl chilipoeder en1,5 tl komijnpoeder toe en bak dit even kort aan. Voeg de uien, gember en knoflook toe en bak voor 1 à 2 minuten mee.
  • Voeg de paprika, tomaat en pompoen toe en bak tevens weer kort mee. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en voeg net zoveel heet water toe tot alles net onder staat. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en/of zout. Bestrooi de soep vlak voor serveren met de fijngehakte koriander.