Ga terug
–+ servings

penne all'arrabiata

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 375 gram penne
  • 2 rode chilipepers fijngesneden
  • 6 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 blikjes polpa
  • handje verse petereselie fijngehakt
  • suiker
  • peper en zout
  • Pecorino geraspt

Instructies

  • Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook met de rode peper voor ongeveer 2 minuten. Voeg de 2 blikjes tomaten polpa toe en laat 10 minuten met de deksel op de pan pruttelen. Voeg de peterselie toe en laat nog eens 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en suiker. De hoeveelheden zijn echt naar persoonlijke smaak.
  • Meng een klein beetje van de saus met de penne. Leg dit op een groot bord of schaal en schep dan de rest van de saus eroverheen. Bestrooi met flink wat geraspte Pecorino.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook