Go Back
+ servings

Daging Smoor

4.25 van 8 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram riblappen in stukken gesneden
  • 5 tenen knoflook fijngesneden
  • 7 sjalotjes fijngesneden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 3 trostomaten in kleine stukjes gesneden
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • snuf peper en zout
  • 400 milliliter warm water
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • olie
  • 50 gram roomboter

Instructies

  • Bestrooi de blokjes vlees met peper, zout en 1 eetlepel bloem. Verhit een flinke scheut olie en 50 gram roomboter in een stoofpan. Bak het vlees in 2 porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan. Fruit de sjalotjes en knoflook in het braadvet voor ongeveer 3-4 minuten. Voeg het vlees toe samen met 1 tl nootmuskaat, 1/2 tl gemalen kruidnagel, de tomatenblokjes, 6 el ketjap manis, 1 flinke el sambal badjak, 1 el rijstazijn, en 1 el bruine suiker. Roer alles goed door elkaar. Voeg 400 milliliter water toe en laat minimaal 4 uur zachtjes stoven. Mocht je de saus te dun vinden dan kan je op het eind een maïzena papje toevoegen om de saus iets te binden.