Ga terug
+ servings

Thaise salade

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Thaise
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram kipgehakt
  • 200 gram sugar snaps
  • 125 gram taugé
  • 1/2 winterpeen geschild en julienne gesneden
  • 1/3 komkommer julienne gesneden (zonder vruchtvlees)
  • 1 zak (150gram) gemengde sla
  • 1 rode peper fijngesneden (optioneel als je van pittig houdt)
  • flinke hand gezouten cashewnoten
  • 4 eieren gekookt
  • handje verse koriander fijngehakt
  • snufje peper
  • snuf chilivlokken of pul biber

Thaise saus/dressing/marinade

  • 1 eetlepel honing
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 centimeter verse gember geschild en geraspt
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 1 theelepel ketjap asin
  • 3 theelepels sweet chilisaus
  • 1 limoen rasp
  • paar druppels vissaus optioneel

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de Thaise saus in een schaaltje. Verhit een scheutje olie in een wok/hapjespan. Bak het kipgehakt op hoog vuur goudbruin. Voeg de Thaise saus toe en bak/wok tot de saus ingedikt is en het gehakt gaar. Voeg dan de sugar snaps en tauge toe en wok dit even kort mee.
  • Leg op een groot bord of schaal de gemengde sla, wortel, komkommer en leg hier overheen het pittige gehakt-groenten mengsel. Bestrooi met gezouten cashewnoten, koriander en eventueel extra rode peper als je van lekker pittig houdt. Snijd de eieren door de helft en leg deze bij de salade. Bestrooi met een snuf zwarte peper en/of chilivlokken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook