Go Back
–+ servings

Spaans gevuld stokbrood

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 1 stokbrood

Ingrediënten

  • 1 vers stokbrood ik gebruikte van de AH die met pitten en zaden
  • 50 gram roomboter
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel chilivlokken of pul biber
  • flinke snuf peper en zout
  • 100 gram plakjes chorizo (mag uiteraard ook meer)
  • 50 gram geraspte kaas ik gebruikte extra belegen

Instructies

  • Verwarm de bbq tot een temperatuur van 200 graden. Snijd het stokbrood om de 2 cm in maar niet helemaal door tot op de bodem. Smelt 50 gram roomboter en meng dit met de peterselie, knoflook, snuf zout, snuf peper, snuf chilivlokken en 1,5 el citroensap.
  • Smeer de binnenkant van het stokbrood in met de gesmolten roomboter. Leg de plakjes chorizo en geraspte kaas tussen de inkepingen. Smeer de overige gesmolten kruidenroomboter over het stokbrood. Bestrooi eventueel met extra peper en/of zout. Wikkel het stokbrood in aluminiumfolie en bak 10 minuten indirect op de bbq.