Ga terug
+ servings

kip gemarineerd in Licor 43

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Gang: avondeten, Lunch, Snack
Porties: 8 spiesjes

Ingrediënten

  • 750 gram Kippendijen grote stukken gesneden
  • 200 gram plakjes gerookt ontbijtspek plakjes gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • flinke snuf zout
  • flinke snuf gemalen zwarte peper
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels sweet chilisaus
  • 1 rode peper fijngesneden
  • snuf chilipoeder optioneel
  • 40 milliliter Licor 43

Instructies

  • Meng alle ingrediënten met de kip en laat minimaal 4 uur intrekken. Zorg dat als je houten prikkers/stokjes gebruikt, je deze even in het water later weken. Anders blakeren ze helemaal zwart op de bbq. Als de kip lang genoeg gemarineerd heeft dan rijg je de kipstukjes afwisselend met de spek op de prikker. (je zal mss niet alle spek nodig hebben)
  • Verwarm de bbq tot een temperatuur van 170 graden. De kipspiezen bereid je indirect. Dus niet boven de kolen....anders worden ze zwart van buiten en rauw van binnen! De kip duurt ongeveer 20 minuten om gaar te worden van binnen. Mocht je een kerntemperatuurmeter hebben, dan kan je heel goed checken of de kip gaar is. Deze moet namelijk 70 graden van binnen zijn. Heb je die niet, dan is het een kwestie van eventjes een stukje afsnijden en kijken of het gaar is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook