Go Back
–+ servings

pittige pompoensoep

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Hoofdgerecht, Lunch, Soep, Voorgerecht
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 pan soep

Ingrediënten

  • 1 flespompoen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 2 grote uien fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • 750 milliliter lauwwarm water
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel chilipoeder optioneel
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • snuf peper en zout

Instructies

  • Verhit 1 el roomboter en een scheutje olie in een stoofpan. Fruit de uien met de knoflook en de rode peper. Voeg 2 tl kerriepoeder, 2 theelepels paprikapoeder en een 1/2 tl chilipoeder toe. Bak dit kort mee. Voeg dan 1 el tomatenpuree toe en bak ook weer kort mee. Voeg de pompoen toe en bak kort aan. Vervolgens giet je er 750 milliliter water bij en verkruimel je het bouillonblokje. Roer alles door. Leg de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, peper en 1 tl nootmuskaat.