Go Back
–+ servings

Ovenschotel met prei en aardappelpuree

4.25 van 4 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo iets kruimige aardappelen geschild en in kleinere stukken gesneden
  • 2 stuks prei gewassen en fijngesneden
  • 1 zakje (150gram) julienne gesneden wortel
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 100 milliliter Melk
  • roomboter
  • snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 100 gram chorizo ontveld en in stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Kook de aardappelen gaar. Bak ondertussen het groenten mengsel met chorizo: Verhit een blokje roomboter in een pan en bak hierin de prei, knoflook, 1tl kerriepoeder, 1/2tl chilipoeder, snuf gemalen zwarte peper en de chorizo voor ongeveer 5 minuten. Voeg de fijngesneden wortel en 2el rode pesto toe en bak nog even 2 minuten mee.
  • Giet de aardappelen af. Stamp dit tot een puree met een flinke klont roomboter en 100ml melk. Spatel het groenten-chorizo mengsel erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met roomboter en schep de aardappelpuree erin. Bestrooi met 100 gram geraspte belegen kaas. Bak in 10-15 minuten goudbruin.