1,5kiloiets kruimige aardappelengeschild en in kleinere stukken gesneden
2stukspreigewassen en fijngesneden
1zakje (150gram)julienne gesneden wortel
3teentjesknoflookfijngehakt
2eetlepelsrode pesto
100gramgeraspte belegen kaas
100milliliter Melk
roomboter
snufgemalen zwarte peper en zout
1theelepelkerriepoeder
1/2theelepelchilipoeder
100gramchorizoontveld en in stukjes gesneden
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Kook de aardappelen gaar. Bak ondertussen het groenten mengsel met chorizo: Verhit een blokje roomboter in een pan en bak hierin de prei, knoflook, 1tl kerriepoeder, 1/2tl chilipoeder, snuf gemalen zwarte peper en de chorizo voor ongeveer 5 minuten. Voeg de fijngesneden wortel en 2el rode pesto toe en bak nog even 2 minuten mee.
Giet de aardappelen af. Stamp dit tot een puree met een flinke klont roomboter en 100ml melk. Spatel het groenten-chorizo mengsel erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in met roomboter en schep de aardappelpuree erin. Bestrooi met 100 gram geraspte belegen kaas. Bak in 10-15 minuten goudbruin.