Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit in een steelpannetje 20 gram roomboter en fruit hierin op middelhoog vuur de uien met de rode peper, knoflook en een snuf gemalen zwarte peper en zout. Als de uien beginnen te kleuren (ongeveer na 5-7 minuten) voeg je de kerrie, masala, komijn, kardemon, nootmuskaat, uienpoeder, suiker, chilipoeder en nootmuskaat toe en bak dit voor 2 minuten mee. Voeg het bekertje slagroom toe, breng aan de kook en laat 1,5 tot 2 minuten zachtjes pruttelen.
Maak ondertussen ook de kip klaar. Verhit hiervoor een klontje roomboter en een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de kip rondom goudbruin aan met een snufje zout en peper. Voeg de paprika, champignons en knoflook toe en bak tot de kip gaar is en de champignons bruin gekleurd zijn. Voeg dan de diepvrieserwtjes toe en bak deze 2 minuten mee. Vervolgens voeg je de saus toe en bak je het geheel nog even kort mee. Serveer met de rijst en klaar is kees!