MAAK DE BROWNIE: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet en bekleed een brownie vorm in. Smelt op laag vuur in een steelpannetje de boter met suiker, cacaopoeder en een snufje zout. Haal de pan van het vuur en spatel voorzichtig beetje bij beetje 75 gram bloem toe. Spatel daarna 1 voor 1 de eieren erdoorheen. Giet het mengsel in de brownie vorm en bak in 30-35 minuten gaar en krokant. Laat de brownie helemaal afkoelen alvorens je hem gaat aansnijden.
MAAK DE SALTED CARAMEL: Doe de suiker met het water in een kookpan met een hoge rand (geen koekenpan) en zet de pan op middelhoog vuur. Breng het suikermengsel langzaam aan de kook, tot de suiker een mooie goudkleur begint te krijgen. Blijf tot die tijd van de pan af! Als de suiker een mooie goudkleur heeft, dan ga je met een garde roeren. Voeg de slagroom toe. Schrik niet dit gaat flink borrelen en het komt omhoog...blijf echter roeren Roer nog even 1-2 minuten door tot de karamelsaus dikker begint te worden.
Haal de pan van het vuur en laat de saus 2-3 minuten iets afkoelen. Voeg dan de blokjes roomboter toe met een flinke snuf zeezout en roer dit door de karamelsaus. Schenk je karamelsaus in een klein potje en zet je pan meteen onder met heet water en een druppeltje afwasmiddel. (hierdoor krijg je hem gewoon fatsoenlijk schoon)
MAAK DE TRIFLE: Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker lobbig. (niet helemaal stijf) Spatel de mascarpone los en spatel dan voorzichtig de slagroom erdoorheen. Snijd 1/3 van de brownie in kleine blokjes. Pak 4 glaasjes en maak laagjes brownie, mascarpone mengsel en salted caramel. Zorg dat je afsluit met mascarpone en salted caramel. Bestrooi met gehakte gesuikerder amandelen en klaar is kees. TIP: voor wat kleur is het ook leuk om een blaadje munt toe te voegen.