Go Back
–+ servings

chili con carne met gehakt en krieltjes

4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 500 gram mini krieltjes kant en klare zak
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 trostomaten in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 2 flinke theelepels kerriepoeder
  • 2 flinke theelepels komijnpoeder
  • 1 grote pot (700gr) witte bonen in tomatensaus
  • 1 blik (400gr) kidneybonen
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 4 eetlepels ketchup
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • olie

Instructies

  • Verhit een scheut olie in een grote stoofpan. Fruit de uien met de knoflook, rode peper, tomaat en sambal. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, kerriepoeder en komijnpoeder toe, bak dit kort mee. Voeg vervolgens de paprika's en het gehakt toe en bak dit een paar minuten goudbruin. Voeg de witte bonen in tomatensaus, kidneybonen, chilisaus en ketchup toe. Roer alles goed door elkaar. Leg de deksel op de pan en laat 20-25 minuten zachtjes koken.
  • Kook ondertussen de krieltjes beetgaar. Giet deze af en voeg ze toe aan de chili con carne. Laat nog 5-10 minuten zonder deksel op de pan pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. (vaak is de dag erna het nog lekkerder)