Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak eerst de dipsaus: Meng hiervoor de crème fraîche met de uienpoeder, knoflookpoeder, peper, zout, paprikapoeder, citroensap en gedroogde peterselie. Zet de de dipsaus even in de koelkast.
Meng de kip met de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, gedroogde peterselie, bruine basterdsuiker, kaneel, peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een grote pan. Bak de kip kort rondom goudbruin aan. Voeg de uien, knoflook, paprika en tomatenpuree toe en bak tevens kort mee. Voeg dan het water toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Roer alles door en leg de deksel (niet helemaal gesloten) op de pan. Laat de kip 15 minuten pruttelen. Haal de deksel helemaal van de pan en laat nog 5 minuten extra zachtjes pruttelen.
Vet een ovenschaal in. Beleg de wraps met het Mexicaanse kip mengsel en leg ze in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak in 10 minuten goudbruin. Ik zet meestel de laatste paar minuten de oven even op heteluchtstand.
Serveer met de Mexicaanse dipsaus en eventueel gemengde sla.
TIP: mocht je tijd hebben, dan is het erg lekker om de kip een paar uur te laten marineren in het kruidenmengsel voordat je gaat bakken.