pasta met spinazie en pittige gamba's van de BBQ
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Italiaanse
Porties: 4
- 300 gram pasta
- 20 gamba's
- 2 theelepels chilivlokken
- snufje zwarte peper
- snufje zeezout
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 grote ui fijngesneden
- 400 gram spinazie
- olijfolie extra vierge
- zonnebloemolie
- 50 gram parmezaanse kaas
- 10 plakjes pancetta gehalveerd
- 1 eetlepel honing
Zet de bbq aan en verwarm deze tot 200 graden
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, giet af en besprenkel met olijfolie extra vierge
Meng de gamba's met de chilivlokken, peper en zout en wikkel ze in de pancetta
Bak de gamba's op de bbq indirect (dus niet boven het vuur ivm met aanbranden)
Fruit de uien met de knoflook een snufje peper en een snufje zout op middelhoog vuur
Voeg één eetlepel honing toe en bak dit kort mee
Voeg vervolgens de spinazie toe en roerbak dit voor 30 seconden, de spinazie hoeft niet helemaal te slinken
Breng het op smaak met een snufje beetje zwarte peper en zeezout
Voeg de pasta toe aan de spinazie en meng dit met een tang goed doorelkaar
Verdeel de pasta over 4 borden, besprenkel met olijfolie extra vierge en rasp er de Parmezaanse kaas overheen
Wij houden van pittig dus ik heb er nog wat extra chilivlokken en zwarte peper overheen gestrooid (deze stap kan je dus eventueel overslaan)
Leg per persoon 5 gamba's over de pasta