Go Back
–+ servings

Mexicaanse pizza op een bloemkool pizzabodem van Magioni

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Diner, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Italiaanse, Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stuks Magioni crosta pizzabodems
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 125 gram ketchup Bio Bandits
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 bakjes gebraden kipfilet naturel
  • 1 blikje mais klein blikje, uitgelekt
  • 1 blikje kidneybonen klein blikje, uitgelekt
  • snufje zwarte gemalen peper
  • snufje zeezout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kerrie masala
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 zakje sla
  • 1 zakje Italian Flakes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 handje verse peterselie fijngesneden
  • 2 stuks avocado in stukjes gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur
  • Voeg na 2 minuten de knoflook, 1 tl chilivlokken, snufje zwarte peper, snufje zeezout en 1,5 tl Italiaans kruiden toe en bak dit kort mee
  • Voeg dan de tomatenketchup en een klein scheutje water toe
  • Laat de saus 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur
  • Verhit ondertussen in een ander koekenpan een scheutje olie en bak de kip aan. Breng de kip op smaak met een snufje zwarte peper, snufje zeezout, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala en 1 tl paprikapoeder.
  • Bak de kip voor ongeveer 2 minuten en haal de kip van het vuur.
  • Verdeel de pittige tomatensaus over de bodems. Beleg met de kruidige kip en verdeel de kidneybonen en mais over de pizza
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pizza in 10 minuten goudbruin
  • Ga ondertussen verder met de saus voor over de pizza!
  • Meng 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt met 1/2 tl knoflookpoeder, snufje zwarte peper, snufje zeezout, snufje chilivlokken en een scheutje citroensap. Roer de fijngesneden peterselie door de saus en giet er wat extra vierge olijfolie overheen.
  • Als de pizza uit de oven komt, garneer je hem met een handje sla, de Italian Flakes, stukjes avocado en een flinke klodder van de frisse yoghurt saus.