Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien op middelhoog vuur
Voeg na 2 minuten de knoflook, 1 tl chilivlokken, snufje zwarte peper, snufje zeezout en 1,5 tl Italiaans kruiden toe en bak dit kort mee
Voeg dan de tomatenketchup en een klein scheutje water toe
Laat de saus 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur
Verhit ondertussen in een ander koekenpan een scheutje olie en bak de kip aan. Breng de kip op smaak met een snufje zwarte peper, snufje zeezout, 1 tl komijnpoeder, 1 tl kerrie masala en 1 tl paprikapoeder.
Bak de kip voor ongeveer 2 minuten en haal de kip van het vuur.
Verdeel de pittige tomatensaus over de bodems. Beleg met de kruidige kip en verdeel de kidneybonen en mais over de pizza
Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pizza in 10 minuten goudbruin
Ga ondertussen verder met de saus voor over de pizza!
Meng 3 flinke eetlepels Griekse yoghurt met 1/2 tl knoflookpoeder, snufje zwarte peper, snufje zeezout, snufje chilivlokken en een scheutje citroensap. Roer de fijngesneden peterselie door de saus en giet er wat extra vierge olijfolie overheen.
Als de pizza uit de oven komt, garneer je hem met een handje sla, de Italian Flakes, stukjes avocado en een flinke klodder van de frisse yoghurt saus.