Ga terug
+ servings

Chinese tomatensoep

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Gang: Diner, Lunch, Soep
Keuken: Aziatische
Porties: 10 kommen soep

Ingrediënten

  • 1 liter water
  • 1 liter tomatensap
  • 2 kipfilets gehalveerd
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 grote uien fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 6 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1,5 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels maïzena
  • handje glasnoedels
  • snuf gemalen zwarte peper
  • snuf gemalen zeezout

Instructies

  • Maak een soort van dressing van de azijn, ketjap manis, suiker, sambal badjak, gemberpoeder en citroensap
  • Bak de uien op middelhoog vuur tot de uien glazig zijn
  • Bestrooi de kipfilets met zwarte peper en zeezout en bak deze aan beide kanten goudbruin
  • Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en bak 1 minuut mee
  • Voeg 1 liter water toe en verkruimel de groentebouillonblokjes. Doe de deksel op de pan en laat het geheel voor 1 uur zachtjes pruttelen
  • Haal na 1 uur de kipfilets uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar
  • Voeg nu 1 liter tomatensap toe en breng de soep aan de kook
  • Voeg nu de "dressing" toe aan de soep en roer dit goed door de soep heen
  • Meng 2 eetlepels maïzena met koud water en voeg het maïzena mengsel toe aan de soep en roer tevens weer goed door
  • Voeg de glasnoedels toe en laat de soep 10 minuten pruttelen. Trek in de tussentijd de glasnoedels uit elkaar
  • Voeg na de 10 minuten de geplukte kip toe en verwarm even kort mee. De soep is nu klaar om gegeten te worden!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!