Kook de mie volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water. Meng de plakjes komkommer met de (sushi) azijn, zout en suiker. Roer af en toe even door elkaar. Maak ondertussen het spitskool gehaktmengsel in pindasaus klaar.
Verhit een scheutje olie in een grote wok of hapjespan. Bak hierin de uien, knoflook, champignons met peper, zout en de sambal badjak. Voeg als de champignons beginnen te kleuren het gehakt toe met de paprikapoeder, uienpoeder en kerriepoeder. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan de spitskool toe en bak kort mee. Giet 50 ml water erbij samen met de sojasaus, ketjap manis en pindakaas. Roer goed door en voeg dan de gekookte mie toe. Verwarm de mie voor een paar minuutjes mee en breng dan alles op smaak met peper en zout. (eventueel kan je ook extra ketjap manis toevoegen)
Bak de eieren en serveer de bami met de gebakken eieren, komkommer in zuur, kroepoek en gebakken uitjes. Ook lekker met extra fijngesneden rode peper.