Ga terug
–+ servings

bami met spitskool en gehakt in pindasaus

4.15 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indonesische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram mie
  • 1 grote rode ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 bakje (250gram) champignons grof gesneden
  • 1 flinke eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 50 milliliter water
  • 1 of 2 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 400 gram spitskool
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 4 eieren
  • kroepoek optioneel
  • gebakken uitjes optioneel

KOMKOMMER IN ZUUR

  • 1 komkommer in dunne plakjes gesneden
  • 3 eetlepels sushi azijn gewone azijn kan ook
  • snuf zout
  • 3 theelepels suiker

Instructies

  • Kook de mie volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water. Meng de plakjes komkommer met de (sushi) azijn, zout en suiker. Roer af en toe even door elkaar. Maak ondertussen het spitskool gehaktmengsel in pindasaus klaar.
  • Verhit een scheutje olie in een grote wok of hapjespan. Bak hierin de uien, knoflook, champignons met peper, zout en de sambal badjak. Voeg als de champignons beginnen te kleuren het gehakt toe met de paprikapoeder, uienpoeder en kerriepoeder. Bak tot het gehakt gaar en goudbruin is. Voeg dan de spitskool toe en bak kort mee. Giet 50 ml water erbij samen met de sojasaus, ketjap manis en pindakaas. Roer goed door en voeg dan de gekookte mie toe. Verwarm de mie voor een paar minuutjes mee en breng dan alles op smaak met peper en zout. (eventueel kan je ook extra ketjap manis toevoegen)
  • Bak de eieren en serveer de bami met de gebakken eieren, komkommer in zuur, kroepoek en gebakken uitjes. Ook lekker met extra fijngesneden rode peper.