Makkelijke geroosterde bloemkool uit de oven met vadouvan-kruiden. Zacht, vol smaak en zonder kooklucht. Heerlijk bij aardappelpuree, krieltjes of als snack.
Verwarm de oven voor op 200 graden. (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat me bakpapier of vet een ovenschaal met lage rand in.
Meng in een kom de olijfolie met de vadouvan-kruiden en zout. Doe de bloemkoolroosjes in de kom en schep goed om zodat alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met het kruidenmengsel.
Verspreid de gekruide bloemkool op de bakplaat/ovenschaal. Rooster in het midden van de oven gedurende 20–25 minuten, of totdat de bloemkool goudbruin en gaar is. Schep halverwege voorzichtig om. Bestrooi vlak voor serveren met verse peterselie.
Notities
👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!🌱 In plaats van verse peterselie is het ook lekker om fijngesneden basilicum of koriander eroverheen te bestrooien.
Gang: avondeten, Bijgerecht
Keuken: Nederlands
bloemkool ovenschotel, bloemkool uit de oven recept, geroosterde bloemkool uit de oven, ovenschotel