1bloemkoolin roosjes gesneden (tussen de 500-650 gram aan roosjes)
1uigesnipperd
2teentjesknoflookin dunne plakjes gesneden
750milliliterwater
250milliliterkookroom
1groentebouillonblokje
1/2theelepelkomijnpoeder
1/2theelepelkorianderpoeder
pepernaar smaak
zoutnaar smaak
7grampeterseliefijngehakt
200gramgerookte spekblokjesoptioneel
2eetlepelszonnebloemolie
chili vlokken optioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit de olie in een soeppan. Fruit kort de uien glazig aan. Voeg de bloemkool, knoflook, korianderpoeder, komijnpoeder en verkruimeld bouillonblokje toe. Bak kort mee. Ongeveer 1 minuut.
Voeg het water toe, breng aan de kook, zet het vuur iets zachter en laat 15 minuten zachtjes met de deksel op de pan koken.
Wanneer de soep kookt, bak dan eventueel de spekblokjes goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de kookroom erdoorheen.
Breng de bloemkoolsoep op smaak met peper en/of zout naar smaak.
Verdeel de soep over 4 kommen, bestrooi met peterselie, eventueel een snufje chilivlokken en de krokant gebakken spekjes. Eet smakelijk!
Notities
Lactosevrij: Wil je de soep lactosevrij maken? Gebruik dan plantaardige kookroom.Verse kruiden: In plaats van peterselie is het ook lekker om bieslook te gebruiken. Liever vegetarisch? Laat de spekblokjes weg uit het recept of vervang voor vegetarische spekreepjes. 👉 Wil je als eerste onze nieuwste recepten en weekmenu ontvangen? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal en krijg alle inspiratie op je telefoon!