Trefwoord: ham, plaattaart, Vadouvan, witte asperges
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 35 minutenminuten
Totale tijd: 45 minutenminuten
Servings: 1plaattaart
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
1 bakplaat
Wat heb je nodig (ingrediënten)
1rolkant en klaar bladerdeeg
400gramwitte aspergesgeschild en kontje eraf gesneden
125gramcrème fraîche
2theelepelsVadouvan
100gramham
1/2rode uiin dunne halve ringen gesneden
100gramextra belegen kaasgeraspt
handjeverse basilicumgrof gehakt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de asperges in ongeveer 4-5 minuten beetgaar. Giet de asperges af, laat goed uitlekken en dep ze vervolgens goed droog.
Meng de crème fraîche met de Vadouvan en snufje versgemalen zwarte peper.
Rol het bladerdeeg uit inclusief bakpapier op een bakplaat. Vouw de randen van het deeg iets naar binnen toe. (Laat de bladerdeeg even 5 minuten op kamertemperatuur komen voordat je hem uitrolt)
Smeer de crème fraîche uit over het bladerdeeg. Verdeel de witte asperges, ham en rode ui over het bladerdeeg. Bestrooi met de geraspte kaas en eventueel een snuf versgemalen zwarte peper.
Bak de plaattaart in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de plaattaart iets afkoelen, bestrooi met een beetje grof gehakte basilicum en eet smakelijk!
Notities
TIP: Ik gebruik zelf altijd lactosevrije crème fraîche, omdat ik daar beter op reageer. Werkt super in dit recept en de smaak blijft heerlijk romig.