Pizza met kip en BBQ saus is het ultieme comfortfood voor vrijdagavond. Je maakt dit makkelijk met pulled kip, BBQ saus, mais, jalapeño, rode ui en kaas. Super simpel en zó lekker!
Trefwoord: makkelijke pizza recepten, pizza bbq kip, pizza met kip en bbq saus, zelf pizza maken
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 25 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Servings: 2pizza's
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
2stukspizzabodem
1kipfilet
1groentebouillonblokje
4eetlepelsBBQ saus+ extra voor over de pizza
150grammais
125gramchampignonsin dunne plakjes gesneden
1jalapeñofijngehakt, zonder zaadjes en zaadlijst
150gram Tex Mex kaas
15grambasilicumgrof gehakt
1verpakkingtomato frito Basil
Zo maak je het (bereidingswijze)
Breng een pan met water en een bouillonblokje aan de kook. Voeg de kipfilet toe, zet het vuur lager en laat in 10-15 minuten zachtjes gaar koken. Haal de kip uit het water, laat even afkoelen en trek of snijd in stukjes.
Meng de stukjes kip met 4 eetlepels BBQ saus.
Smeer de pizzabodems in met tomato frito basil (of gebruik kant-en-klare bodems met saus). Ik gebruik ongeveer 2 flinke eetlepels per bodem.TIP: wat je overhoudt van de tomato frito kan je invriezen voor een volgende keer.
Bestrooi de bodems met een beetje Tex Mex kaas.
Verdeel de BBQ kip over de pizza’s, gevolgd door champignons, jalapeño en mais. Strooi er royaal extra Tex Mex kaas overheen.
Bak de pizza’s in de oven goudbruin en gaar volgens de instructies op de verpakking.
Haal uit de oven en bestrooi met grof gescheurde basilicum. Drizzle er extra BBQ saus overheen en smullen maar! 😋
Notities
💡 TIP: Maak de randen extra lekker: meng 4 eetlepels olijfolie met een geraspt teentje knoflook en een snuf grof zeezout. Bestrijk de pizza randen hiermee direct na het bakken.💡 TIP: Ook lekker met gerookte kip als je snel wilt zijn. Of probeer eens met stukjes ananas voor een zoet-zuur effect.