2theelepelsmaïzena niet te volle theelepels gebruiken
EXTRA
50gram(gezouten) pinda's gevijzeld of fijngehakt
handjepeterselieof koriander fijngehakt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, kerriepoeder, paprikapoeder, sambal oelek, sambal badjak, peper, zout, ketjap manis en de mosterd. Rol er ongeveer 16 gehaktballetjes van.
Meng in een schaaltje de volgende ingrediënten voor de saus: sambal badjak, sambal oelek, ketjap manis, sojasaus, sweet chilisaus, ketchup, gembersiroop, water en de maïzena.
Verhit een scheut zonnebloemolie in een grotere koekenpan of hapjespan. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Haal de balletjes uit de pan. Fruit in het overgebleven vet de uien met de knoflook en gember aan voor ongeveer 1 á 2 min. Voeg de saus toe en roer goed door.
Leg de gehaktballetjes terug in de pan. Dek de pan af en laat de gehaktballetjes voor 15 á 20 min. pruttelen. Draai af en toe de gehaktballetjes om.
Serveer de gehaktballetjes vlak voor serveren met wat fijngehakte (gezouten) pinda's en/of peterselie/koriander.
TIP: blijft de saus te water, laat dan de saus zonder deksel nog even pruttelen. Is de saus te dik geworden? Voeg dan een scheutje extra water toe.