Trefwoord: pasta, pasta recepten, penne, tomatensaus, tonijn, tonijn in tomatensaus
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
1 hapjespan
1 kookpan
Wat heb je nodig (ingrediënten)
350grampenne
2blikjes tonijn in olieuitgelekt. (ik gebruik blikjes van 145 gram)
1blikjetomatenpuree70 gram
1blikjetomatenblokjes
1uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
flinkehandbasilicumgrof gehakt
1/2eetlepelsambal badjak
2theelepelspaprikapoeder
2theelepelskerriepoeder
2theelepelsgedroogde oregano
1theelepelsuikeroptioneel
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
1groentebouillonblokje
100gramgeraspte kaasnaar eigen smaak (ik gebruik extra belegen kaas)
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Voeg de uitgelekte tonijn toe samen met kerriepoeder, paprikapoeder, gedroogde oregano, sambal badjak en de tomatenpuree. Bak dit kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de suiker en laat ongeveer 10-15 minuten pruttelen. Voeg daarna de vers gesneden basilicum toe.(houdt iets over voor garnering)
Kook ondertussen de Penne gaar volgens de beschrijving op de verpakking samen met het groentebouillonblokje. Giet de pasta af en schep dit door de tonijn in tomatensaus.
Serveer de pasta met geraspte kaas en de overgebleven basilicum.
TIP: ik vind het altijd erg lekker om nog wat extra versgemalen zwarte peper en pul biber (of chilivlokken) over de pasta te bestrooien vlak voor serveren.