500gramwitte aspergesgeschild en in grotere stukken gesneden (ik snijd de asperges in 4 stukken)
1auberginein de lengte halveren en in dunne plakjes snijden
1uigesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt of geraspt
250gramgerookte spekreepjesof blokjes
250gramcherrytomatengehalveerd
handjeverse peterseliefijngehakt
1groentebouillonblokje
30grampijnboompitten
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufpul biberof chilivlokken
olijfolie
YOGHURTDRESSING
4eetlepelsGriekse yoghurtflinke eetlepels
1eetlepelmayonaiseflinke eetlepel
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
snufpul biberof chilivlokken
2theelepelsgedroogde peterselie
1/2theelepelknoflookpoeder
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet apart in de koelkast tot gebruik. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Kook de pasta met het groentebouillonblokje gaar, giet af en spoel na met koud water. Drizzle eventueel een beetje olijfolie eroverheen tegen het plakken. Kook ondertussen ook de asperges gaar in 5 tot 7 minuten. Giet ook deze af en spoel na met koud water. (ik giet alles in één zeef af....scheelt afwas)
Bak ondertussen de aubergine en gerookte spekreepjes/blokjes. Verhit hiervoor een klein scheutje olie in een hapjespan en bak de stukjes aubergine met de knoflook, ui, snuf versgemalen zwarte peper en de gerookte spekblokjes tot de spekblokjes krokant zijn en de aubergine lekker zacht.
Meng de gekookte pasta en witte asperges met het aubergine-spek mengsel en de cherrytomaten. Breng extra op smaak met een snuf versgemalen zwarte peper, pul biber en bestrooi met de peterselie en goudbruin gebakken pijnboompitten.
Serveer de pastasalade met een flinke lepel van de yoghurtdressing of meng de pastasalade helemaal met de yoghurtdressing.
Eet de salade meteen (lauwwarm) of zet de salade in de koelkast en eet de salade koud.