1/2komkommerin dunne reepjes gesneden, liefs zonder zaadlijst
8radijsjesin dunne plakjes gesneden
250gramcherrytomatenin partjes of gehalveerd
30grampijnboompitten
100gramfeta
75gramrucola
GEGRILDE KIP
2stukskipfilet
3eetlepelsolijfolie
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkerriepoeder
1/2theelepeluienpoeder
1/2theelepelknoflookpoeder
1theelepelgedroogde oregano
1eetlepelcitroensap
flinke snufversgemalen zwarte peper en zout
HONING MOSTERDDRESSING
2eetlepelsmayonaise
2eetlepelsGriekse yoghurtflinke eetlepels
1theelepelgrove mosterdflinke theelepel
1theelepel gewone mosterdflinke theelepel
2eetlepelshoning
1eetlepelcitroensap
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufjezout
1/2theelepelpaprikapoeder
Zo maak je het (bereidingswijze)
Meng alle ingrediënten voor de honing mosterddressing.
Meng de specerijen met de olie en het citroensap voor de gegrilde kip. Sla de kip platter tussen huishoudfolie. Smeer de kip in met de marinade.
Kook de pasta gaar samen met het bouillonblokje. Spoel de pasta met koud water af.
Grill/bak ondertussen de kip goudbruin en gaar en snijd in blokjes of dunne reepjes. (reepjes staat mooier, blokjes eet makkelijker)
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Meng de gekookte pasta met de honing mosterddressing, de helft van de rucola, komkommer, radijsjes en tomaten. Verdeel de kip, feta en pijnboompitten eroverheen samen met de rest van de rucola. (je kunt ook alles gewoon in één grote schaal mengen)
Drizzle eventueel wat extra olijfolie over de pastasalade en bestrooi met een beetje pul biber of chilivlokken. Zelf gebruik ik ook nog graag extra versgemalen zwarte peper over de pastasalade.
TIP: gebruik niet meteen alle honing mosterddressing. Bewaar eventueel iets om nog over de gegrilde kip te gebruiken of gebruik wat minder als je niet zo'n "sauzige" salade wilt.