Trefwoord: pasta met crispy chili olie, pasta met tomatensaus recept, pittige pasta
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 35 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
TOMATENSAUS MET CRISPY CHILI OLIE
500millilitergezeefde tomaten
300gramgehakt
250gramsnoeptomaatjesgehalveerd
1 flinkeeetlepelcrispy chili olie+ extra bij serveren
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
1eetlepelgedroogde oregano
1/2theelepelsuiker
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
extra vierge olijoflie
EXTRA'S
300grampastanaar keuze
1groentebouillonblokje
flinkehandverse basilicumgrof gehakt
100gramextra belegen kaasof andere kaas naar eigen wens
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak het gehakt goudbruin. (Hoeft nog niet gaar te zijn)
Voeg de uien, knoflook, snoeptomaatjes, peper, zout en gedroogde oregano toe en bak voor 5 minuten mee.
Voeg de gezeefde tomaten toe samen met de suiker. Laat de saus 25-30 minuten pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten op de pan. Haal eventueel de laatste 10 minuten de deksel eraf. Dan kan de saus eventueel iets indikken. Is niet altijd nodig, soms verliezen tomaten meer vocht, dus kijk op gevoel.
Voeg de crispy chili olie toe samen met de basilicum en meng dit door de saus.
PASTA KOKEN
Kook ongeveer 10 minuten voordat de saus klaar is de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. TIP: ik gebruik een groentebouillonblokje om de pasta in te koken.
Giet de pasta af en meng door de saus. Verdeel de pasta over 4 borden, bestrooi met geraspte kaas, basilicum en extra crispy chili olie. Eet smakelijk!
Notities
TIP: Heb je wat meer tijd? Laat de pastasaus dan een paar uur zachtjes pruttelen op laag vuur, met de deksel een klein stukje open. Zo wordt de saus nog voller van smaak, zeker de moeite waard om een keer te proberen. TIP: Wij gebruiken meestal extra belegen kaas, maar je kunt ook kiezen voor Parmezaan, Grana Padano of zelfs jong belegen. Wissel eens af, zo proef je steeds weer iets nieuws!Let op: Dit is geen traditioneel Italiaans pastarecept, maar geloof ons: lekker is het zeker! 😉