Trefwoord: avondeten, carbonara, guanciale, pasta carbonara, spaghetti
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
350gramspaghetti
1groentebouillonblokje
300gramguancialein blokjes gesneden
1 teentje knoflookgeraspt
2eieren
2eidooiers
40gramParmigiano reggianofijngerastp
60gramGrana Padano
flinkesnufversgemalen zwarte peper
100milililiterkookvocht van de pasta
GARNERING:
paartakjespeterselie fijngehakt
snufversgemalen zwarte peper
Parmigiano reggianofijn geraspt
Instructions
Meng in een grote mengkom de eieren met de eidooiers, flinke snuf versgemalen zwarte peper, fijngeraspte parmigiano reggiano en de Grana Padano fijn geraspt. (Echt een grote kom gebruiken want de spaghetti voeg je later ook toe aan de mengkom)
KOOK DE SPAGHETTI:
Breng een grote pan water aan de kook samen met het groentebouillonblokje. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af maar bewaar minimaal 100 ml kookvocht. (Die heb je straks nog nodig)- Het groentebouillonblokje is niet authentiek Italiaans maar geeft wel een lekkere smaak
WANNEER DE PASTA KOOKT, BAK DE SPEK KROKANT:
Verhit een koekenpan op het vuur en bak de pancetta ZONDER olie goudbruin en krokant. Als de Pancetta bijna klaar is voeg dan de knoflook toe voor meer smaak en bak heel kort mee.
GA VERDER MET HET MAKEN VAN DE PASTA CARBONARA:
Voeg aan de pan met spek de spaghetti toe en roer even alles goed door elkaar. Schep de spaghetti met het spek in de mengkom, voeg 100 ml kookvocht toe en mix alles goed door elkaar, blijf ongeveer 1 minuut roeren tot het een romige pasta wordt.
Schep de pasta over op 4 borden/kommen en bestrooi eventueel met extra zwarte peper, extra fijn geraspte Parmigiano reggiano en een beetje fijngehakte peterselie. Eet smakelijk 😋
TIP: ik plaats van Parmigiano en Grana Padano kan je ook 100 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas gebruiken. - ik ga vaak voor makkelijk en koop vaak kant & klaar zakjes met Parmigiano en Grana Padano poeder.