Trefwoord: panna cotta, rode bessen, rode bessen compote, simpele panna cotta
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 15 minutenminuten
Totale tijd: 4 uuruur30 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
4 mooie glazen of voor 6 personen 6 kleinere glaasjes
Wat heb je nodig (ingrediënten)
250milliliter slagroom
250millilitermelk
1steranijs
3blaadjes gelatine
50gramsuiker
1zakjevanillesuiker
RODE BESSEN COMPOTE
200gramrode bessen
1/2citroensap en rasp nodig
75gramsuiker
50milliliterwater
1theelepelmaïzenaflinke theelepel
1theelepelanijszaadfijn gemalen (en optioneel)
Zo maak je het (bereidingswijze)
MAAK DE PANNA COTTA:
Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water.
Verwarm in een steelpannetje de melk, slagroom, suiker, steranijs en vanillesuiker. Breng het mengsel tegen de kook aan en laat 5 minuten pruttelen.
Haal het mengsel van het vuur en haal de steranijs eruit.
Knijp de blaadjes gelatine uit en meng dit met een garde door het panna cotta mengsel. Vul 4 glaasjes met het panna cotta mengsel en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
MAAK DE RODE BESSEN COMPOTE
Doe de bessen in een steelpannetje samen met de citroenrasp, citroensap, suiker, water en eventueel de fijngemalen anijszaad.Breng het geheel aan de kook en laat 7-10 minuten daarna zachtjes koken.
Prak eventueel met vork de bessen iets fijner.
Zet het vuur dan zachter. Meng de maÏzena met een scheutje water en voeg dit aan de bessen compote toe. Zet het vuur weer iets hoger en laat even pruttelen tot de compote de gewenste dikte heeft. Laat de compote nu helemaal afkoelen.
Wanneer de panna cotta genoeg is opgestijfd, schep dan bovenop de panna cotta een beetje van de rode bessen compote. Steek er eventueel een (Kerst) koekje of chocolaatje in.